Homepage

The conference you don't want to miss!

Mark your calendars!

SITEC Southeast Asia E-Commerce Conference 2016

SITEC Southeast Asia E-Commerce Conference brings leaders in e-commerce together to address SEA’s most pressing challenges and opportunities, on top of being a platform for learning and networking with over 500 representatives of business, multimedia and digital sectors. As part of the annual 3-day Selangor International Expo, the conference takes place on the last day.

Organised by the Selangor Information Technology & E-Commerce Council, the Southeast Asia E-Commerce Conference 2016 aims to promote, discuss and address the merits and challenges of cross-border e-trading on a global scale.

Each panel session throughout the day deals with the various issues that stakeholders and players deal with in the cross-border trade supply chain. Pertinent issues such as online payment systems, lack of trust in online purchases and assorted logistical challenges will be explored.

Invited experienced local and/or regional companies that have a strong track record in cross-border trading will also be sharing their successes and setbacks.

BE A PART OF THE CONVERSATION

BE A PART OF THE CONVERSATION

KEY PEOPLE

MEET KEY PEOPLE

NETWORK WITH INDUSTRY PARTNERS

NETWORK WITH INDUSTRY PARTNERS

BE ABREAST OF THE LATEST NEWS AND TRENDS

BE ABREAST OF THE LATEST NEWS AND TRENDS

INVITED STAKEHOLDERS

Come meet, greet and learn as speakers from local and global companies will be there!

plus

Invest Selangor

plus

SITEC

plus

Mediaurban

plus

Antoni Vives

EVENT AGENDA

22 October 2016 (Saturday) | Mines Exhibition Centre (MIECC)

8.30AM – 9.00AM (30 Mins) Registration

9.00AM – 9.15AM (15 Mins)

OPENING SPEECH

Mr Yong Kai Ping, Chief Executive of Selangor Information Technology & E-commerce Council (SITEC)


9.15AM – 9.30AM (15 Mins) Welcome Speech

Y.B Dato’ Teng Chang Khim, Senior Councillor, Selangor State Exco and Standing Committee Chairman of Investment, Industry & Trade, Small& Medium Enterprises (SMEs) and Transport


9.30AM – 10.00AM (30 Mins)

Malaysia’s National e-Commerce Strategic Roadmap

Wee Huay Neo, Director of Ecommerce Enablement  Division for MDeC


10.00AM – 10.30AM (30 Mins) Presentation

YM Raja Nor Zihan, Director of eBusiness & IT, MATRADE


10.30AM – 10.45AM (15 Mins) Tea Break

10.45AM – 11.45AM (60 Mins)

Panel Discussion 1: Establishing a successful eCommerce brand across the region

Moderator: Yong Kai Ping, Chief Executive of Selangor Information Technology & E-commerce Council 

Panelist 1: Lim Su Ann, Industry Manager, e-Commerce and Travel, Google Malaysia

Panelist 2: Rushdi Ahmad Siddiqi, CEO & Co-Founder, ZilzarTech Sdn Bhd

Panelist 3: Melissa Chan, Founder, EA Creative


11.45AM – 12.45PM (60 Mins)

Panel Discussion 2: Cross border e-commerce: The New Logistics & Supply Chain Challenges

Moderator: Noor Azfinah Ishak, Head of Pre-Investment, Invest Selangor Bhd

Panelist 1: Tan Chin Kiat, Assistant General Manager, Port Klang Free Zone

Panelist 2: Jason Kong, Managing Director, DHL eCommerce

Panelist 3: Tommy Yong, Co-founder, iStoreiSend (ISIS)

Panelist 4: Ng Chet Chiang, CEO,  Logistics Worldwide Express (M) Sdn Bhd


12.45PM – 1.45PM (60 Mins) Lunch

1.45PM – 2.45PM (60 Mins)

Panel Discussion 3: The New Rising Business Model of Cross-Border E-Commerce

Moderator: Adrian Oh, Co-founder, eCommerceMILO

Panelist 1: Hans-Peter Ressel, CEO, Lazada

Panelist 2: Bernard Lee, Senior Manager, Seller & Strategic Business Division, 11street

Panelist 3: Wong Mei Inn, CBT Country Head, eBay Malaysia


2.45PM – 3.45PM (60 Mins)

Panel Discussion 4: Payment Innovations for Cross Border eCommerce

Moderator: Sunny Ooi, Co-Founder & Managing Director, ClickAsia Malaysia & Singapore

Panelist 1: Eng Sheng Guan, CEO, MOLPay

Panelist 2: Chan Kok Long, Founder,  iPay88

Panelist 3: Raj Lorenz, Group CEO, GHL Systems


3.45PM – 4.00PM (15 Mins) Tea Break

4.00PM – 5.00PM (60 Mins)

Panel Discussion 5: eCommerce Trends and Landscapes in SouthEast Asia

Moderator: Goh Boon Peng, eCommerce Class Manager, SITEC

Panelist 1: Pawoot Pongvitayapanu, Managing Director, TARAD.com (Thailand)

Panelist 2: Bjorn Pardo, Founder & CEO, Xend (Philippines)

Panelist 3: Brandon Chiang, Associate, AppWorks (Taiwan)


5.00PM – 5.15PM (15 Mins)

Closing Speech

Group Photo Session


venue

Address

Mines Exhibition Centre
(MIECC, Dewan Cemerlang 2)
Jalan Dulang
Mines Resort City
43300, Seri Kembangan
Selangor, Malaysia

Location

WHO IS THIS FOR

The SEAEC 2016 is designed to engage and gather various e-commerce players, stakeholders and members of the public in order to exchange knowledge, contribute to and address the challenges related to cross-border e-trading in Southeast Asia and beyond.

TICKETS

About the Selangor International Expo 2016

The Selangor International Expo 2016 is an annual international trade fair for businesses and investments that takes place in Selangor, the gateway to ASEAN. Following the inaugural expo last year, the Selangor International Expo 2016 is set to be the perfect avenue to bring together businesses and potential investors. This year, the Selangor International Expo 2016 is expected to feature up to 700 booths from a wide array of industries and numerous regulatory bodies from across the globe. Taking place for 3 days from 10 am to 6 pm, the expo is bound to ignite a multitude of collaborations by opening up businesses and investors to a host of opportunities worldwide.

Organiser

sponsor-sitec

Supporting Partners

 sponsor-invest-selangorsponsor-state-of-selangor


Partners

logon.my logo.png (Partner) SME-Association-of-Malaysia-SME-Malaysia-300x142 Internet Alliance Logo (Partner) Kuala Lumpur & Selangor Indian Champer of Commerce Industry (Partner)

Media Partners


logo

Sponsors

Print 2-01 printcious 13661976_1150423418337032_7761152961478242524_o
11street-logo  molpay-logo-400x160 95744_logo_0_82896
web-file-world-audience

About SITEC

The Selangor Information Technology and E-Commerce Council (SITEC) was established by the Selangor State Government, under the secretariat of Invest Selangor to develop Selangor as the regional trading hub for e-commerce, and to uplift the startup ecosystem. The SITEC Council is chaired by Selangor State Exco in charge of investments, Dato’ Teng Chang Khim.

 read more…

The Selangor Smart City & Future Commerce Convention 2017 has ended.

We will be back in September 2018!

To get priority access to specially priced pre-public release tickets and further updates about the convention, leave your name and email below with us!

You've been successfully registered. Tip: Add info@sitec.com.my and jam@osocane.com to your trusted email list so our stuff doesn't end up in your spam box! ;)